Σχετικά με εμάς

Ελληνικά

Η «Ελληνοπαιδεία» ξεκίνησε και παραμένει μια προσπάθεια εξωτερίκευσης εσωτερικών αναγκών μιας αρχικά πολύ μικρής ομάδας τριών ανθρώπων με βαθιές ρίζες· δρομολογήθηκε αρχές του 20ού αι. από τον Μητροπολίτη Παραμυθίας Αθηναγόρα και είδε το φως της δημοσιότητας την δεκαετία του 1930, χωρίς την ανάλογη ανταπόκριση μέσα σε εκείνες τις ανώμαλες συνθήκες.

Στην ανατολή του 21ου αι. ιδρύσαμε το «Κέντρο Συγκριτικής Γλωσσολογίας ο Αθηναγόρας». Από τότε μέχρι σήμερα εργαστήκαμε με επιμέλεια και σκοπό την ταξινόμηση του έργου που σας παρουσιάζουμε, χωρίς καμία απολύτως οικονομική βοήθεια από τρίτους και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Μοναδικός στόχος της ομάδας που αριθμεί πλέον περισσότερους ανθρώπους και που την συνθέτουν φιλόλογοι, ιστορικοί, γλωσσολόγοι, μεταφραστές, οι οποίοι συγγράφουν ή απλώς επεξεργάζονται τα κείμενα που παρουσιάζονται εδώ από προγραμματιστές και τεχνικούς ηλ. υπολογιστών, είναι η προσέγγιση του Ελληνικού πολιτισμού με βασικά εργαλεία την Ελληνική Γλώσσα και τον έλεγχο πίσω από την κουρτίνα, που επί αιώνες τώρα κρύβει από τα μάτια του νου αλήθειες που ξαφνιάζουν και –εν πολλοίς– ανατρέπουν ή διαφοροποιούν θέσεις οι οποίες έως τώρα θεωρούνται ως δεδομένες, ιερές και απαραβίαστες.

Στοχεύει η ομάδα αυτή, με εργαλείο τις κύριες ευρωπαϊκές γλώσσες, στην διάδοση αυτών των θέσεων και εκτός Ελλάδας – όσο και αν αυτό ακούγεται πρώιμο, ίσως-ίσως και ουτοπικό.