Η άποψή μας

Γιατί ο Νόμος της Εντροπίας είναι η Αλήθεια!

Η αλήθεια είναι μόνο μια λέξη με εφτά γράμματα, άρα δεν μπορεί να υπάρχει μόνο μία αλήθεια, απλά χρησιμοποιείται ως τίτλος της πολλαπλότητας, επομένως η αναζήτηση της μίας και μοναδικής αλήθειας είναι μια ουτοπία! Το μόνο που μπορεί να πράξη ο άνθρωπος είναι η αποδοχή, πως ότι είμαστε, ότι γνωρίζουμε για τα έμψυχα και άψυχα όντα, είναι πεπερασμένα και τα κυβερνά ο «Νόμος της Εντροπίας».

Ελληνικά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1/21

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Η «Ελληνοπαιδεία» παρατηρώντας την ηθική πτώση και τον τρόπο που κυλά η ζωής μας, θεωρεί χρήσιμο να ξεκινήσει σειρά διαδικτυακών διαλέξεων, με ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Πάγκαλη και τίτλο «Μύθος + Λόγος, οικογενειακή υπόθεση».

Σκοπός αυτής της κίνησης είναι να υποδείξουμε τρόπους διαφυγής από την σκληρή πραγματικότητα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα και ουσία στην «Οικογένεια».

Ελληνικά

ΓΙΑΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Η αλήθεια είναι μόνο μια λέξη με εφτά γράμματα, άρα δεν μπορεί να υπάρχει μόνο μία αλήθεια, απλά χρησιμοποιείται ως τίτλος της πολλαπλότητας, επομένως η αναζήτηση της μίας και μοναδικής αλήθειας είναι μια Ουτοπία! Το μόνο που μπορεί να πράξη ο άνθρωπος είναι η αποδοχή, δηλαδή, ότι είμαστε, ότι γνωρίζουμε για τα έμψυχα και άψυχα όντα, είναι πεπερασμένα και τα κυβερνά ο «Νόμος της Εντροπίας».

Ελληνικά

Ο ανθρωπισμός είναι πάνω από θρησκείες

Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, μπορούν να ερμηνευτούν από χίλιες δύο πλευρές. Εμείς θα καταθέσουμε την γνώμη μας γράφοντας μιά μικρή ιστορία, η οποίο αποτυπώνει την αλήθεια που ψάχνουν όλοι οι λαοί στις επί μέρους θρησκείες τους, ενώ η αλήθεια βρίσκεται πάνω από αυτές.

Ελληνικά

Θερινό Ηλιοστάσιο γιορτή της Δημοκρατίας

Σήμερα όλοι οι άνθρωποι προσδοκούν ένα σταθερό και καλύτερο αύριο, αλλά με λάθος τρόπο. Την 21η Ιουνίου η φύση μας διδάσκει ότι όλα τα πράγματα ακολουθούν κυκλική τροχιά, συνειδητοποιώντας αυτή την αλήθεια εύκολα μπορούμε να κατανοήσουμε ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται στα ίδια σκληρά γεγονότα που ζούσαν και οι Αθηναίοι, από την σκληρή και απάνθρωπη συμπεριφορά των πλουσίων – ευγενών γαιοκτημόνων. Σήμερα υποφέρουμε από τη σκληρή και απάνθρωπη κάστα των Ολιγαρχικών του Παγκόσμιου πλούτου, μαζί με τους εγχώριους αντιπροσώπους τους.

Ελληνικά

Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αγαπητοί Φίλες και φίλοι της ιστοσελίδας hellenicpaedia.gr μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα είμαι και πάλι κοντά σας. Δεχτείτε ότι επανέρχομαι, μαζί με την συντρόφισσά μου, από έναν ξαφνικό θάνατο, ανανεωμένος και φρέσκος για να συνεχίσω την όμορφη πορεία που μαζί θα πορευτούμε μέχρι τον οριστικό θάνατό μου. Η νέα μου ζωή ξεκινά από  την όμορφη πόλη του Βόλου, όπου βρίσκομαι μόνιμα πλέον απομονωμένος και απερίσπαστος από τη βουή της αγαπημένης μου Αθήνας.

Ελληνικά

Απώλεια...

Στις 3 Φεβρουαρίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, ο ζωγράφος Θάνος Βαδάσης. Τα έργα του βρίσκονται και κοσμούν σημαντικές ιδιωτικές συλλογές, καθώς και δημόσιες πινακοθήκες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπήρξε μια προσωπικότητα ηπίων τόνων και πάνω απ’ όλα έθετε την αγάπη και τον σεβασμό του στην Ελλάδα. Η "Ελληνοπαιδεία" έχασε ένα πολύτιμο υποστηρικτή και φίλο…, έναν Ηθικό και Τίμιο Άνθρωπο. Καλό ταξίδι φίλε μου…

Ελληνικά

Εἰρεσιώνη – Φῶς ἀπὸ τὰ βάθη τῶν αἰώνων

Πολλά ἔχουν εἰπωθεῖ γιὰ τὴν Εἰρεσιώνη, ἄλλος λίγο ἄλλος πολύ, ἀντλώντας πληροφορίες ἀπὸ τήν κλασική ἀθηναϊκὴ αρχαιότητα, ἀλλὰ ἄν πᾶμε πίσω στὸν χρόνο θὰ διαπιστώσουμε πολλὰ καὶ ἐνδιαφέροντα στοιχεῖα. Πρέπει νὰ γίνει κατανοητό ὅτι ἡ παλαιολιθική ἱστορία τῆς Ἑλλάδος ξεκινᾶ πρὶν πολλὲς δεκάδες χιλιάδες χρόνια, ἀπὸ τὰ νησιά Παξῶν – Κερκύρας καὶ τὴν ἀπέναντι Ἤπειρο, καὶ ὄχι ἀπὸ την κλασικὴ ἀθηναϊκὴ ἐποχή.

Ελληνικά

Ολυμπιάς, Ενημερωτικό δελτίο

Η Ηπειρώτισσα βασίλισσα των Μακεδόνων

• Μετά από 2333 χρόνια από την τραγική και εν ψυχρώ δολοφονία της Ολυμπιάδος, το βιβλίο την αποκαθηλώνει από το μαρτύριο των υβριστικών χαρακτηρισμών που της φόρτωσαν οι ιστορικοί, χωρίς ίχνος λογικής… και την αναδεικνύει ως μία εκ των κορυφαίων γυναικών της Ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας.

Ελληνικά