Η άποψή μας

ΓΙΑΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Ελληνικά

Η αλήθεια είναι μόνο μια λέξη με εφτά γράμματα, άρα δεν μπορεί να υπάρχει μόνο μία αλήθεια, απλά χρησιμοποιείται ως τίτλος της πολλαπλότητας, επομένως η αναζήτηση της μίας και μοναδικής αλήθειας είναι μια Ουτοπία! Το μόνο που μπορεί να πράξη ο άνθρωπος είναι η αποδοχή, δηλαδή, ότι είμαστε, ότι γνωρίζουμε για τα έμψυχα και άψυχα όντα, είναι πεπερασμένα και τα κυβερνά ο «Νόμος της Εντροπίας».

Ο ανθρωπισμός είναι πάνω από θρησκείες

Ελληνικά

Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, μπορούν να ερμηνευτούν από χίλιες δύο πλευρές. Εμείς θα καταθέσουμε την γνώμη μας γράφοντας μιά μικρή ιστορία, η οποίο αποτυπώνει την αλήθεια που ψάχνουν όλοι οι λαοί στις επί μέρους θρησκείες τους, ενώ η αλήθεια βρίσκεται πάνω από αυτές.

Θερινό Ηλιοστάσιο γιορτή της Δημοκρατίας

Σήμερα όλοι οι άνθρωποι προσδοκούν ένα σταθερό και καλύτερο αύριο, αλλά με λάθος τρόπο. Την 21η Ιουνίου η φύση μας διδάσκει ότι όλα τα πράγματα ακολουθούν κυκλική τροχιά, συνειδητοποιώντας αυτή την αλήθεια εύκολα μπορούμε να κατανοήσουμε ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται στα ίδια σκληρά γεγονότα που ζούσαν και οι Αθηναίοι, από την σκληρή και απάνθρωπη συμπεριφορά των πλουσίων – ευγενών γαιοκτημόνων. Σήμερα υποφέρουμε από τη σκληρή και απάνθρωπη κάστα των Ολιγαρχικών του Παγκόσμιου πλούτου, μαζί με τους εγχώριους αντιπροσώπους τους.

Ελληνικά

Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ελληνικά

Αγαπητοί Φίλες και φίλοι της ιστοσελίδας hellenicpaedia.gr μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα είμαι και πάλι κοντά σας. Δεχτείτε ότι επανέρχομαι, μαζί με την συντρόφισσά μου, από έναν ξαφνικό θάνατο, ανανεωμένος και φρέσκος για να συνεχίσω την όμορφη πορεία που μαζί θα πορευτούμε μέχρι τον οριστικό θάνατό μου. Η νέα μου ζωή ξεκινά από  την όμορφη πόλη του Βόλου, όπου βρίσκομαι μόνιμα πλέον απομονωμένος και απερίσπαστος από τη βουή της αγαπημένης μου Αθήνας.

Απώλεια...

Ελληνικά

Στις 3 Φεβρουαρίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, ο ζωγράφος Θάνος Βαδάσης. Τα έργα του βρίσκονται και κοσμούν σημαντικές ιδιωτικές συλλογές, καθώς και δημόσιες πινακοθήκες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπήρξε μια προσωπικότητα ηπίων τόνων και πάνω απ’ όλα έθετε την αγάπη και τον σεβασμό του στην Ελλάδα. Η "Ελληνοπαιδεία" έχασε ένα πολύτιμο υποστηρικτή και φίλο…, έναν Ηθικό και Τίμιο Άνθρωπο. Καλό ταξίδι φίλε μου…

Εἰρεσιώνη – Φῶς ἀπὸ τὰ βάθη τῶν αἰώνων

Ελληνικά

Πολλά ἔχουν εἰπωθεῖ γιὰ τὴν Εἰρεσιώνη, ἄλλος λίγο ἄλλος πολύ, ἀντλώντας πληροφορίες ἀπὸ τήν κλασική ἀθηναϊκὴ αρχαιότητα, ἀλλὰ ἄν πᾶμε πίσω στὸν χρόνο θὰ διαπιστώσουμε πολλὰ καὶ ἐνδιαφέροντα στοιχεῖα. Πρέπει νὰ γίνει κατανοητό ὅτι ἡ παλαιολιθική ἱστορία τῆς Ἑλλάδος ξεκινᾶ πρὶν πολλὲς δεκάδες χιλιάδες χρόνια, ἀπὸ τὰ νησιά Παξῶν – Κερκύρας καὶ τὴν ἀπέναντι Ἤπειρο, καὶ ὄχι ἀπὸ την κλασικὴ ἀθηναϊκὴ ἐποχή.

Ολυμπιάς, Ενημερωτικό δελτίο

Η Ηπειρώτισσα βασίλισσα των Μακεδόνων

• Μετά από 2333 χρόνια από την τραγική και εν ψυχρώ δολοφονία της Ολυμπιάδος, το βιβλίο την αποκαθηλώνει από το μαρτύριο των υβριστικών χαρακτηρισμών που της φόρτωσαν οι ιστορικοί, χωρίς ίχνος λογικής… και την αναδεικνύει ως μία εκ των κορυφαίων γυναικών της Ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας.

Ελληνικά

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, θλίψη φίλες και φίλοι θλίψη

Ελληνικά

Με αφορμή την έκδοση (τον Οκτώβριο) του βιβλίου, «Ολυμπιάς η Ηπειρώτισσα βασίλισσα των Μακεδόνων», φιλοξενούμε τις σκέψεις, μετά από 5ετή έρευνα και μελέτη των ιστορικών στοιχείων, του συγγραφέα Κωνσταντίνου Πάγκαλη για το επίκαιρο θέμα της Μακεδονίας.

Από μάζα λαός, από λαός πολίτης

Στη σύγχρονη εποχή τα κόμματα έχουν αποβάλει τον κοινω­νικό χαρακτήρα της πολιτικής τους, ακόμα και στο επίπεδο της διανομής. Έχουν παραιτηθεί από την απαίτηση να εκπροσωπούν συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα, και ως εκ τούτου έχουν α­ποχωριστεί από την κοινωνική τους βάση. Οι συνέπειες είναι ο­λοφάνερες.

Ελληνικά

Η δημιουργία από την καταστροφή απέχει ένα βήμα...

Ελληνικά
Αυτή η εικόνα δεν πρέπει να ξεχαστεί από κανένα Έλληνα... Το ότι έχουμε κοντή μνήμη είναι αλήθεια, αλλά ας μάθουμε επιτέλους να αποφεύγουμε τα ίδια λάθη, οδηγός μας ο Πλάτωνας ας τον σεβαστούμε τουλάχιστον μία φορά... 
Τὸ νικᾶν αὐτὸν ἑαυτὸς πασῶν νίκης πρώτη τε και ἀρίστη,